Δώστε την παραγγελία σας & τηλεφωνικά 210 8067628

Οι ψείρες είναι μικρά γκρι ή καφέ έντομα. Ενήλικες 2-4mm (περίπου το μέγεθος ενός σπόρου σουσαμιού), και τα αυγά τους (κόνιδες) είναι μικρότερα από ένα κεφάλι καρφίτσας (περίπου 1 χιλιοστό σε μήκος). Οι ψείρες του κεφαλιού έχουν 6 πόδια και προχωρούν με σύρσιμο.

 Τι είναι οι ψείρες του κεφαλιού;
Οι ψείρες είναι μικρά γκρι ή καφέ έντομα. Ενήλικες 2-4mm (περίπου το μέγεθος ενός σπόρου σουσαμιού), και τα αυγά τους (κόνιδες) είναι μικρότερα από ένα κεφάλι καρφίτσας (περίπου 1 χιλιοστό σε μήκος). Οι ψείρες του κεφαλιού έχουν 6 πόδια και προχωρούν με σύρσιμο.

Οι ψείρες προτιμούν να ζουν στο ζεστό και υγρό περιβάλλον, ιδιαίτερα κοντά στο τριχωτό της κεφαλής (περίπου 1 εκατοστό μακριά) όπου τα θηλυκά γεννούν τα αυγά τους. Οι ψείρες και οι κόνιδες βρίσκονται συχνά πίσω από τα αυτιά, κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών και στο σβέρκο του λαιμού, διότι αυτές οι περιοχές είναι ζεστές και σκοτεινές.

Οποιοσδήποτε μπορεί να ‘’πιάσει’’ ψείρες, αλλά παρατηρείται συχνότερα σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών. Αυτό μπορεί να είναι λόγω της στενής επαφής της κεφαλής μεταξύ των παιδιών.
Το σχολικό περιβάλλον αποτελεί χαρακτηριστικότερη εστία ψειρών και ως εκ τούτου συνιστάται τα παιδιά να ελέγχονται τακτικά για ψείρες του κεφαλιού. Εάν εντοπιστούν, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα με παράλληλη ενημέρωση για πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσής τους. Τα παιδιά πρέπει επίσης να ενθαρρυνθούν να μην έρχονται πολύ κοντά και να μην μοιράζονται προσωπικά αντικείμενα (π.χ. δεσμοί μαλλιών, κασκόλ ή βούρτσες).

Ποια είναι τα συμπτώματα;
Το πιο κοινό σύμπτωμα των ψειρών είναι φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής, αν και πολλές φορές στο κεφάλι οι ψείρες δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα. Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να ελέγχετε τακτικά για τις ψείρες του κεφαλιού.

Μερικοί άνθρωποι θα έχουν μια αλλεργική αντίδραση στα τσιμπήματα, που μπορεί να κάνει τη φαγούρα χειρότερη. Άλλα πιθανά συμπτώματα περιλαμβάνουν μικρές κόκκινες κηλίδες στο δέρμα του κεφαλιού (από το δάγκωμα ) και την αίσθηση ότι κάτι κινείται ανάμεσα στα μαλλιά.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι ψείρες και κόνιδες βρίσκονται συχνά πίσω από τα αυτιά ή στον αυχένα του λαιμού και κατά συνέπεια οι περιοχές αυτές πρέπει να ελέγχονται πρώτα.

Θεραπευτικές επιλογές
Τρεις θεραπευτικές επιλογές είναι διαθέσιμες:
Busting Bug: Πρόκειται για το χτένισμα των μαλλιών με ένα μεθοδικό τρόπο με ειδική χτένα.
Εντομοκτόνα: Η χρήση αυτών μειώνεται, καθώς η ανησυχία για την αντίσταση μεγαλώνει.
Μη εντομοκτόνα: Προκαλούν ασφυξία στις ψείρες (εκχύλισμα του γκρέιπφρουτ, διμεθικόνη κ.λ.π) και επειδή ο τρόπος δράσης δεν βασίζεται σε χημική ουσία, οι ψείρες δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν οποιαδήποτε αντίσταση.

Ο καλύτερος τρόπος για να ανιχνεύσει κανείς τις ψείρες και τις κόνιδες του κεφαλιού και να τις αφαιρέσει, είναι το χτένισμα με ειδική χτένα, όμως αυτό παίρνει πολύ χρόνο και μπορεί να είναι μια δυσάρεστη διαδικασία.
Ένα συγκεκριμένο προϊόν σχεδιασμένο για την εξάλειψη των ψειρών και τα αβγών τους, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη και αποτελεσματική πρόταση.
Συνιστάται οι γονείς να ελέγχουν τα παιδιά τους μία φορά την εβδομάδα. Αυτός ο έλεγχος καθιστά ευκολότερη τη θεραπεία και μειώνει τις πιθανότητες εξάπλωσης των ψειρών στους άλλους.

Το εκχύλισμα του γκρέιπφρουτ, η διμεθικόνη κ.λ.π θεωρούνται γενικά ως τα πιο αποτελεσματικά μη τοξικά συστατικά στη θεραπεία των ψειρών σήμερα. Φράζουν τις αναπνευστικές οδούς της ψείρας και τη σκοτώνουν δια της ασφυξίας.
Κατάλληλα για ενήλικες και παιδιά άνω των 2 ετών, με χρόνο εφαρμογής 10 λεπτά και επανάληψη μετά από 9-10 ημέρες.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα
.